5 základů cateringu, po kterém se zapráší

5 základů cateringu, po kterém se zapráší

Firemní večírek je bez dobrého cateringu odepsaný. Abyste připravili opravdu kvalitní hostinu, po které se každý bude olizovat až za ušima, měli byste mít na paměti patero základních aspektů každého skvělého pohoštění. Mrkněte, jak uspokojit žaludky vašeho vedení i zaměstnanců.

Zavolejte profíky

Pokud to chcete mít pokud možno bez práce a s jistotou, že bude večer opravdu kvalitní, nebojte se investovat do profesionální cateringové služby. Ušetříte tím spoustu času a nakonec i peněz. V našem katalogu najdete spoustu dodavatelů, kteří vám s přípravou večera ochotně pomohou.

Kombinujte chutě

Pokud i přesto plánujete vzít přípravu jídla na akci do vlastních rukou, při výběru jídel byste měli brát ohled zejména na kombinace jednotlivých chutí. Představte si, že jednotlivé pokrmy mají skončit společně naskládané na jediném talířku, měly by proto jít pěkně spolu ruku v ruce.

Ať to dobře vypadá

I jednoduchá jídla dělají divy, když je dobře prodáte. A naopak, ani nejlepší šéfkuchař vás nevytrhne, když se pak jídlo podává na plastových táccích. Neznamená to ale automaticky, že musíte servírovat na zlatém podnose – i jednoduché triky jako prostření jednohubek na starodávném zrcadle dokáží divy. Prolistujte Pinterest, v této zlaté studnici nápadů je inspirace nespočet.

Ošéfujte bar

Nápojové menu je neméně důležité, dokonce možná stěžejní. Kromě dobře vychlazeného piva, vína a koktejlů připravte také chutné a kreativní nápoje pro ty, kteří z různých důvodů alkohol odmítají. Exotický virgin koktejl jim určitě půjde k chuti mnohem více než lahev slazené limonády.

Vybavte se na finále

Pamatujte nejen na pompézní zahájení, ale také důstojný konec večera. Sýrové talíře nebo sendviče se slaninou přijdou společensky unaveným zaměstnancům na odchodu k duhu. Rozhodně vám v duchu poděkují, že se nemusí trmácet do bytu s hladovou zastávkou na pobočce fastfoodového řetězce.